Flaczki drobiowe

bardzo pożywna zupa

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 144 głosów)

Składniki:

  • 3 udka drobiowe
  • 1 kg żołądków z kurczaka
  • 1 por
  • 1 seler
  • 1 korzeń pietruszki
  • 3 marchwie
  • 3 cebule
  • natka pietruszki
  • mąka, koncentrat pomidorowy, maggi w płynie wg uznania
  • po 1 łyżce: vegety, pieprzu, papryki ostrej i słodkiej oraz majeranku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Udka drobiowe i żołądki oczyszczamy, i gotujemy z vegetą w ok 3 litrach wody, tak jak na rosół. Gdy będą miękkie obieramy z kości, żołądki i mięso kroimy na cienkie paseczki i ponownie do rosołu. Warzywa obieramy i trzemy na tarce, cebulę i por kroimy w piórka, wszystko razem podsmażamy na patelni i dusimy pod przykryciem do miękkości. Oprószamy łyżką mąki i dodajemy koncentrat pomidorowy tak do smaku. Warzywa dodajemy do rosołu, dodajemy przyprawy i gotoujemy wszystko razem ok 10-15 min. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i maggi wg uznania.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy