Filety z indyka z sosem

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 210 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Filety z indyka z sosem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
210 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 40 dag  filetów z indyka
  • olej do smażenia
  • 3/4 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 3 łyżki konfitury truskawkowej
  • łyżka marynowanego zielonego pieprzu
  • łyżka mąki
  • 20 dag truskawek
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso podzielić na 4 kawałki, każdy lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut do lodówki. Usmażyć na oleju ze wszystkich stron, trzymać w cieple.
  2. Do tłuszczu ze smażenia dodać bulion, konfiturę, marynowany pieprz, zagotować. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, zagęścić nią sos, gotować razem na małym ogniu przez 5 minut. Dodać umyte, pokrojone truskawki, ponownie zagotować.
  3. Sos doprawić solą, pieprzem i musztardą. Na półmisku ułożyć filety, polać sosem. Podawać z ryżem.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
mięso obiad truskawki drób pieprz zielony indyk z truskawkami filety z indyka z sosem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy