Filety z indyka z sosem

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 210 kcal Składniki na 4 porcje

dania mięsne

Czas przygotowania:
35 min.
Kalorie:
210 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 161 głosów)

Składniki:

  • 40 dag  filetów z indyka
  • olej do smażenia
  • 3/4 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 3 łyżki konfitury truskawkowej
  • łyżka marynowanego zielonego pieprzu
  • łyżka mąki
  • 20 dag truskawek
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso podzielić na 4 kawałki, każdy lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut do lodówki. Usmażyć na oleju ze wszystkich stron, trzymać w cieple.
  • Do tłuszczu ze smażenia dodać bulion, konfiturę, marynowany pieprz, zagotować. Mąkę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, zagęścić nią sos, gotować razem na małym ogniu przez 5 minut. Dodać umyte, pokrojone truskawki, ponownie zagotować.
  • Sos doprawić solą, pieprzem i musztardą. Na półmisku ułożyć filety, polać sosem. Podawać z ryżem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 210

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy