Filety z Flądry w mleczku kokosowym http://gazdzinkawarzy.blogspot.com/

Filety z Flądry w mleczku kokosowym

Dodany przez:

Filety z Flądry w mleczku kokosowym http://gazdzinkawarzy.blogspot.com/

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg filetów Flądry
  • 1 por
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 250 ml mleczka kokosowego - opcjonalnie śmietany kremówki 30%
  • sól, pieprz, szczypta curry ( do smaku )
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • mały ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Masło sklarować, dodać drobno posiekanego pora, czosnek smażyć chwilkę po czym dolać wina niech odparuje na wolnym ogniu.
  2. Fileciki ułożyć na porach dodać mleczko kokosowe i dusić, aż będą miękki ok 2-3 min. Nie trzeba ich przewracać!! bo się rozpadną:-)
  3. Posypać posiekaną natką i zajadać z ryżem lub pieczywem.
  4. Smacznego
ryby mleczko kokosowe obiad ryba przekąska kolacja flądra
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze