Filety z Flądry w mleczku kokosowym http://gazdzinkawarzy.blogspot.com/

Filety z Flądry w mleczku kokosowym

rybaPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 164 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg filetów Flądry
  • 1 por
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 250 ml mleczka kokosowego - opcjonalnie śmietany kremówki 30%
  • sól, pieprz, szczypta curry ( do smaku )
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • mały ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło sklarować, dodać drobno posiekanego pora, czosnek smażyć chwilkę po czym dolać wina niech odparuje na wolnym ogniu.
  • Fileciki ułożyć na porach dodać mleczko kokosowe i dusić, aż będą miękki ok 2-3 min. Nie trzeba ich przewracać!! bo się rozpadną:-)
  • Posypać posiekaną natką i zajadać z ryżem lub pieczywem.
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy