Filet z mintaja z serem

Pychotka polecam ,smak ryby jest pyszny.

ryba

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 201 głosów)

Składniki:

  • 70 dkg ryby mintaj(płaty)
  • kilka plastrów żółtego sera
  • przyprawa do ryb
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mintaja rozmrozić na sicie,posolić,posypać pieprzem.
  • Bułkę tartą, wymieszać z przyprawą do ryb(1 łyżka)jajka rozbić,dodać 1 łyżeczkę przyprawy,roztrzepać dobrze widelcem.
  • Mintaja panierować najpierw w panierce,położyc plaster żółtego sera,
  • dociąć tak żeby nie wystawał za rybę.
  • Spiąć wykałaczką,(złamać wykałaczki na krótkie)obtoczyć w jajku,i jeszcze raz w panierce.
  • Smażyć na oleju na chrupiąco,wyjąć wykałaczki.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy