Filet z kurczaka w cieście.

filet z kurczaka obtaczamy w ciescie i smazymy na głębokim oleju.

Dania głównedania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 153 głosów)

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka,
  • 3 cebule,
  • maga,
  • vegetta,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • olej,
  • 2 jajka.

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filet z kurczaka pokroić w paski lub kostki.
  • Dodać 3 cebule pokrojone w kostkę, mage i vegette.Wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny.
  • Po 3 godzinach do tego dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej i wymieszać.
  • Ubić pianę z 2 białek,następnie dodać żółtka, lekko wymieszać i smażyć w dużej ilości oleju, tak aby mięso pływało.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy