Filet z indyka z pyszną sałatą i grzankami

moja rodzinka uwielbia to danie

dania mięsnegrzankiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 160 głosów)

Składniki:

  • 400 gram fileta pokrojonego w kostkę
  • Sól, pieprz kolorowy
  • SAŁATKA
  • Mieszanka sałat 200 gram
  • 1 kulka Mozzarelli
  • 10 rzodkiewek
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • mały ogórek zielony
  • mały pomidor
  • SOS;
  • 3 łyżki oleju
  • 2 duże sprasowane ząbki czosnku
  • 1 łyżka jasnego miodu naturalnego
  • 5 łyżek naturalnego gęstego jogurtu
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • Po szczypcie soli i pieprzu cytrynowego
  • DODATKOWO:
  • Grzanki z bułki o smaku czosnkowym

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso z indyka wrzucić na rozgrzany olej, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć i osączyć na bibule.
  • W piekarniku zrumienić grzanki.
  • Składniki sosu wymieszać.
  • Sałatę opłukać, osuszyć, dodać pokrojone rzodkiewki, ogórek, cebulę, pomidor i Mozzarellę i zalać sosem.
  • Na talerzu ułożyć usmażone mięsko z indyka, obok sałata i podać z grzankami lub mięsko dodać do sałatki i podać z grzankami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy