FILET ŚLEDZIOWY W PANIERCE

Pyszne danie ze sledziem w roli głównej,nie tylko na piatek

dodany przez: majka190382 majka190382

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 190 głosów)


Składniki:

  • 5 filetów śledziowych a la matias
  • mąka,bułka tarta,jajko-do panierki
  • klarowane masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Filet śledziowy w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety namoczamy w wodzie,zeby były mniej słone.Po ok.3 godz,obsuszamy filety papierowym ręcznikiem.Obtaczamy w mące ,jajku,a nastepnie bułce tartej ,smażymy na rumiano z obu stron.Podajemy z zasmażaną kapustą pekińska i puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: