FAWORKI

Kruchutkie faworeczki dla każdego...

Desery

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 192 głosów)

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 3 żółtka
  • 5 łyżek śmietany
  • 1 łyżka spirytusu
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • cukier puder

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wsztstkie skł. wymieszać i wyrabiać aż do uzyskania jednolitego ciasta. Podzielić na mniejsze kawałeczki, każdy rozwałkować bardzo cieniutko i pokroić mniej więcej jak trójkąty , ostrzem noża lub radełkiem rozkroić w środku i przeciągać przeż środek jeden koniec. Tak przygotowane faworki smażyć na głębokim oleju do zrumienienia. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy