Faworki

Pyszne faworki :))

Dodany przez:

Faworki

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
60 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 4 głosów)

Składniki

  • 3 szklanki pszennej mąki
  • 6 żółtek
  • 7 łyżek śmietany
  • 1 łyżka octu
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Wymieszaj ze sobą mąkę i śmietanę. W masie zrób zagłębienie i dodaj jajka, szczyptę soli i łyżkę octu. Wymieszaj. Podziel je na części i wałkuj. Wykrawaj paski o szerokości 3 cm i długości 15 cm. Paski przekrój na środku wzdłuż i przewiń przez dziurkę.
  2. 2. Faworki smaż z obu stron. Posyp cukrem pudrem.
deser faworki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze