Faworki

Choc do Karnawalu jeszcze troche , mozna wyprobowac przepis mojej Mamy juz teraz

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Kalorie:
60 kcal
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 30 dag maki
  • 4 zoltka
  • 2 lyzki slodkiej smietany
  • 5 dag cukru pudru
  • 500 ml oleju do smazenia

Przygotowanie

  1. Make wymieszac z zoltkami , cukrem , smietana i zagniesc ciasto . Odlozyc na godzine do lodowki , a potem cienko rozwalkowac i pokroic na paski . Naciac wzdluz przez srodek , przez otwor przelozyc jeden koniec i przeciagnac . Smazyc w garnku z olejem na zloty kolor . Po usmazeniu osaczyc z nadmiaru tluszczu . Mozna posypac cukrem pudrem .
wypieki przekąska deser wegetariańska dla dzieci faworki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze