Faworki

Moja Babcia robiła najlepsze na świecie.Rozpływały się w ustach, można je było jeść i jeść i jeść...

Deseryfaworki

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.6 z 188 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • ok. 200 ml śmietany (18%)
  • łyżeczkę octu
  • szczyptę soli

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z podanych składników zagniatamy ciasto, kawałkami wałkujemy je na cienkie placki. Wykrawamy prostokąty i formujemy faworki. Wrzucamy je na rozgrzany głęboki olej i smażymy na brązowo. Po wyjęciu na talerz posypujemy obficie cukrem pudrem.
  • SMACZNEGO!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: