Faworki

Moja Babcia robiła najlepsze na świecie.Rozpływały się w ustach, można je było jeść i jeść i jeść...

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • ok. 200 ml śmietany (18%)
  • łyżeczkę octu
  • szczyptę soli

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, kawałkami wałkujemy je na cienkie placki. Wykrawamy prostokąty i formujemy faworki. Wrzucamy je na rozgrzany głęboki olej i smażymy na brązowo. Po wyjęciu na talerz posypujemy obficie cukrem pudrem.
  2. SMACZNEGO!!!
deser faworki tłusty czwartek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze