Faworki-pysznie i szybko

Najlepszy, najtańszy i najszybszy przepis na faworki (nie tylko według mnie:))

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - 1/2 szklanki żółtek
  • - 1/2 szklanki piwa
  • - mąka
  • - szczypta soli

Przygotowanie

  1. 1/2 szklanki żółtek i 1/2 szklanki piwa (zawsze trzeba pamiętać o tym żeby ilość żółtek i piwa była taka sama) wlać do jednego naczynia,
  2. dodać szczyptę soli oraz mąkę (tyle ile sie wgniecie).
  3. Zagnieść ciasto, a następnie przy użyciu np. wałka "zbić ciasto" (im lepiej będziecie je "bili" tym smaczniejsze i bardziej kruche).
  4. Następnie rozwałkować ciasto i powycinać faworki.
  5. Usmażyć.
przekąska deser tłusty czwartek chrust
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze