FAWORKI KRUCHE

Ocena:

4.42 (162)

  • 60 min.
Szybkie faworki udadzą się każdemu.

Składniki:

  • 4 żółtka
  • 3/4 szkl gęstej śmietany
  • 1 łyżka octu
  • szczypta soli
  • 40-50 dag mąki
  • olej- do smażenia
  • cukier puder-do posypania

Faworki kruche - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ze składników zagnieść ciasto- takie jak na pierogi.
  • Ciasto cienko rozwałkować-starać się jak najmniej podsypywać mąkę.
  • Rozwałkowany placek pokroić na paski o szerokości ok. 3 cm.
  • Następnie każdy pasek na kawałki ok 6 cm długości.
  • Każdy kawałek naciąć na środku i przewinąć.
  • Smażyć w gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Po wyciągnięciu odsączyć z tłuszczu kładąc na papierowe ręczniki.
  • Posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne