Udka faszerowane pieczarkami i szpinakiem

Ocena:

4.48 (206)

  • 6 godz. 0 min.
  • dla 8 osób
Udka z pysznym farszem

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
  • 15 dag pieczarek
  • 1 cebulka
  • 10 dag szpinaku mrożonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag żółtego sera, pokrojonego w kosteczkę
  • papryka w proszku
  • sól, pieprz

Udka faszerowane pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Nasze udka myjemy i oddzielamy mięso od kość. Jest z tym trochę zabawy, ale warto. Ja rozpoczynam od najszerszej części i delikatnie podcinam i oddzielam od kości. Po oddzieleniu nacieramy mięso papryka, sola i oprószamy pieprzem odkładamy do lodówki na 2-3 godziny aby przeszło.
  • Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy.
  • Na drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i wyciskamy czosnek, dodajemy szpinak. Odparowujemy go, doprawiamy do smaku. Łączymy z pieczarkami. Doprawiamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. dodajemy nasz ser. Nadziewamy nasze udka, spinamy wykałaczkami. Posypujemy papryka w proszku i pieczemy około godziny-w zależności od wielkości udek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne