skrzydelka_faszerowane

Skrzydełka faszerowane

Ocena:

4.48 (195)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 10 osób

smaczne i efektowne danie...

Składniki:

  • Skrzydełka 1 kg
  • Pieczarki 30 dag
  • Cebula 1 szt
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Natka pietruszki
  • Majeranek
  • Olej
  • Czosnek
  • Ostra papryka

Skrzydełka faszerowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Skrzydełka umyć
  • obciąć końcówki
  • wyjąć kość z najgrubszej części. Posypać przyprawami
  • odstawić w chłodne miejsce. W tym czasie umyć pieczarki
  • zetrzeć na grubej tarce razem z cebulą i usmażyć na oleju. Doprawić wegetą i pieprzem. Po wystygnięciu dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wymieszać i tym farszem nadziać skrzydełka i zaszyć. Polać olejem wymieszanym z ostrą papryką i 2 ząbkami utartego czosnku. Odstawić jeszcze na kilka godzin. (można przygotować dzień wcześniej). Skrzydełka pieczemy w piekarniku
  • aż się ładnie zarumienią. Podajemy z dowolną surówką i pieczonymi ziemniakami lub z pieczywem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne