Faszerowane rożki z szynki w galarecie

eleganckie, smaczne danie na przyjęcie

GalaretaSałatkiSzynkiPrzekąski

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 182 głosów)

Składniki:

  • 6 plastrów szynki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • chrzan
  • majonez
  • 1l bulionu z vegety
  • 1 żelatyna instant ( na 1l wody)
  • pieprz, ew, sól, maggi

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • W 1 litrze wody rozpuścić vegetę, zagotować i wsypać żelatynę. Odstawić do stężenia. W 1 litrze wody rozpuścić vegetę, zagotować i wsypać żelatynę. Doprawić pieprzem, maggi. Wymieszać i odstawić do stężenia. Ugotowane na twardo jajka zmiksować z chrzanem i majonezem, tak aby powstała dosyć gęsta masa. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plasterek szynki zwijać w rożek i napełniać masą. Układać na półmisku, udekorować zieloną pietruszką i zalać tężejącą galaretką. SMACZNEGO

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy