Faszerowane rożki z szynki w galarecie

eleganckie, smaczne danie na przyjęcie

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4.4 z 5 głosów)

Składniki

  • 6 plastrów szynki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • chrzan
  • majonez
  • 1l bulionu z vegety
  • 1 żelatyna instant ( na 1l wody)
  • pieprz, ew, sól, maggi

Przygotowanie

  1. W 1 litrze wody rozpuścić vegetę, zagotować i wsypać żelatynę. Odstawić do stężenia. W 1 litrze wody rozpuścić vegetę, zagotować i wsypać żelatynę. Doprawić pieprzem, maggi. Wymieszać i odstawić do stężenia. Ugotowane na twardo jajka zmiksować z chrzanem i majonezem, tak aby powstała dosyć gęsta masa. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plasterek szynki zwijać w rożek i napełniać masą. Układać na półmisku, udekorować zieloną pietruszką i zalać tężejącą galaretką. SMACZNEGO
mięso sałatka przekąska szynka galareta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze