FASZEROWANE PLACKI ZIEMNIACZANE

PYSZNE PLACKI ZIEMNIACZANE WG MOJEJ WŁASNEJ WARIACJI.

dodany przez: wago

placki naleśniki

Czas przygotowania:
60min.
Kalorie:
500 kcal
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1 KG SUROWYCH ZIEMNIAKÓW, 2 JAJKA, 2 CEBULE, 20 DAG PIECZAREK, 20 DAG ŻÓŁTEGO SERA, 1 ŁYŻKA JARZYNKI, PIEPRZ, 20 DAG MIĘSA MIELONEGO.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Faszerowane placki ziemniaczane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki trzemy na tarce , dodajemy startą na tarce cebulę , jajka, przyprawy.Pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Smażymy pieczarki , dodajemy mięso,przyprawy [jarzynkę i pieprz]i smażymy.Na gorący olej kładziemy łyżką masę ziemniaczaną na to łyżkę farszu i znów masa ziemniaczana.Smażymy z obu stron.Jeszcze gorące posypujemy startym serem . Można na chwilę włożyć do piekarnika.Podajemy np. z keczupem.

Kalorie: 500


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy