Faszerowane jajka

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 280 kcal

pasta rybnaPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
280 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 156 głosów)

Składniki:

  • 2 opakowania pasty rybnej z pieprzem KING OSCAR
  • 2 łyżeczki ziaren zielonego pieprzu
  • 4 jajka
  • 1/2 cebuli
  • łyżka oliwy
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • gałązki natki do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka włożyć do zimnej, osolonej wody i gotować 10 minut. Wyjąć, ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
  • Cebulę obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić, ostudzić.
  • Żółtka połączyć z majonezem, pastą rybną i cebulą, dokładnie wymieszać.
  • Dodać 3/4 zielonego pieprzu, wymieszać. Ewentualnie farsz przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
  • Listki natki poodrywać, umyć i osuszyć. Białka wypełnić farszem, udekorować pozostałymi ziarenkami zielonego pieprzu i listkami natki.

Kalorie: 280

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy