Faszerowane jajka

Jajka z nutką boczku.

majonez

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 202 głosów)

Składniki:

  • jajka 5 szt boczek gotowany 3 plastry natka pietruszki pokrojona 2 łyżki ser żółty 2 plastry majonez sól pieprz

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo zalewając je zimną wodą i gotujemy ok 10 min. Studzimy w zimnej wodzie. Wystudzone jajka obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka i rozkruszamy. Boczek i ser drobno kroimy, dodajemy żółtko i natkę pietruszki. Doprawiamy dość mocno do smaku i łączymy majonezem. Gotowym farszem napełniamy przygotowane połówki jajek.

Porady

Inne przepisy? Sprawdź najlepsze pomysły na jajka faszerowane

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy