Faszerowane jaja

Pyszne faszerowane jaja

SosymajoneztwarożekPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.54 z 169 głosów)

Składniki:

  • 6 jaj
  • twarożek "mój ulubiony"
  • łyżkeczka koncentratu
  • świeży chrzan (może być ze słoiczka)
  • koperek ,zielona pietruszka'
  • 2 łyzki majonezu
  • sól ,pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jaja ugotować na twardo.
  • Ostudzić, obrać przekroić na pół i delikatnie wyciągnąć żółtka.
  • Do miski przełożyć twarożek, dodać żółtka, i majonez.
  • Zmiksować blenderem.
  • Podzielić na trzy części.
  • Do pierwszej części dodac zieleninę i miksować blenderem.
  • Do drugiej pokrojony chrzan i miksować blenderem.
  • Do trzeciej dodać koncentrat i keczup,wymieszać.
  • Masy przyprawić według uznania.
  • Jaja nadziewać dekoratorem. Wstawić do lodówki,aby masa zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy