Faszerowane jaja wielkanocne

Pyszne jajeczka z farszem pieczarkowo-pietruszkowym oraz z łososiem wędzonym i warzywami.

Dodany przez:

Faszerowane jaja wielkanocne

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
11 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • -jaja 11 sztuk
  • -natka pietruszki: 1/2 pęczka
  • -masło miękkie: 1/8 kostki
  • -pieczarki: 200 gram
  • -łosoś wędzony: 1 opakowanie (1 duzy płat)
  • -koperek: pół pęczka
  • -rzodkiewka: 4 sztuki
  • -rzeżucha: pół szklanki
  • -sól i pieprz do smaku
  • -majonez: 5 łyżek
  • -ketchup: 5 łyżek
  • -olej: 1 łyżka

Przygotowanie

  1. 1.Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka.
  2. 2.Pieczarki kroimy na plasterki i dusimy na łyzce oleju. Studzimy i mielimy. Sześć żółtek (resztę żółtek wykorzystujemy do czegoś innego)ucieramy z natką pietruszki, miękkim masłem i pieczarkami oraz solą i pieprzem na jednolitą masę, którą napełniamy połówki jajek.
  3. 3.Łososia wędzonego kroimy na kawałki i nakładamy na farsz pieczarkowo-pietruszkowy. Rzodkiewkę kroimy na mniejsze części i układamy na rybie. Następnie wyciskamy na jajka troszeczkę ketchupu oraz majonezu. Na każdą połówkę jajka nakładamy większe kawałki koperku oraz całośc posypujemy rzeżuchą i lekko pieprzem.
Śniadanie warzywa przekąska kolacja łosoś jaja rzezucha
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze