Faszerowane jaja wg Joli

mala szybka przekaska na przyjecie

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 160 głosów)

Składniki:

  • 4 jaja
  • 100g wedzonego lososia
  • garsc koperku
  • 3 lyzki majonezu
  • pieprz
  • opcjonalnie kapary

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ugotuj jaja na twardo,
  • W miseczce wymieszaj pokrojonego w kawaleczi lososia wedzonego, z koperkiem i majonezem.
  • Kazde ugotowane jajo przekroj na pol i delikatnie wyjmij zoltko ze srodka tak zeby nie uszkodzic bialka.
  • Zoltka dodaj do masy lososiowej dokladnie wymieszaj i dopraw pieprzem.
  • Napelniaj polowki jajek przygotowana masa, podawaj na lisciach salaty.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: