Faszerowane ciabaty

Idealnie sprawdzą się gdy brak pomysłu na obiad, przepis pyszny i szybki, pomysł z ,kuchni Lidla,

Dodany przez:

Faszerowane ciabaty

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 ciabatty
  • 250g mięsa mielonego
  • 1/2 papryki
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów pelati
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz
  • 50g sera
  • olej

Przygotowanie

  1. Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy mięso i smażymy aż się zarumieni, dodajemy paprykę, a po kilku minutach pomidory i koncentrat, mieszamy, gdy sos zgęstnieje przyprawiamy solą i pieprzem (do mięsa można dodać również czerwoną fasolę).
  2. Wierzch ciabatty odcinamy tworząc wgłębienie w kształcie łezki, nakładamy farsz, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku w tem 180C przez 10 minut, aż ser się rozpuści, podajemy na ciepło, smacznego :)
obiad pomidor mięso mielone ciabatta paryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze