Faszerowana papryka z sosem pomidorowym

Coś dobrego, taniego i łatwego!

SosyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 151 głosów)

Składniki:

  • 8 szt. czerwonej papryki
  • 80 dag mięsa mielonego ( ja miałam akurat z karczku)
  • 1 duża cebula
  • 3 woreczki ryżu
  • sól, pieprz
  • Na sos pomidorowy:
  • 3 mięsiste pomidory
  • 1 cebula
  • bazylia
  • puszka pomidorów w zalewie
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • só, pieprz,odrobina cukru

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wykrawamy ze środka gniazda z papryki, myjemy. Ryż gotujemy w woreczkach. Mieszamy mięso mielone, ugotowany ryż, cebule drobno pokrojoną, sól i pieprz. Paprykę faszerujemy farszem i układamu w brytwance, dusimy. Pomidory sparzyc i obrac, pokroic w kostkę. Cebulę pokroic drobno. Na oleju zeszklic cebulę, dodac pomidory, przyprawy i zioła. Gotowac ok. 5 min. przetrzec przez sito.Gotową paprykę polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy