FASOLÓWKA TROSZKĘ INACZEJ..Z PRZECIEREM POMIDOROWYM..

Zupa jest bardzo smaczna, nadaje się na obiad, .. Polecam..

Dodany przez:

FASOLÓWKA TROSZKĘ INACZEJ..Z PRZECIEREM POMIDOROWYM..

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • • 0,4 kg białej fasoli ( białej drobnej)
  • • 300 dag mięsa z kością lub wędzone żeberka
  • • włoszczyzna ( marchewka, pietruszka, por, seler)
  • • 5-6 ziemniaków
  • • 2 – łyżki przecieru pomidorowego
  • • 1,4 l śmietany
  • • 2 łyżki mąki
  • • sól, pieprz
  • • 2- łyżki majeranku,
  • • liść laurowy, ziele angielskie
  • • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
  2. Fasolę namoczyć w garnku na noc w zimnej wodzie. Drugiego dnia
  3. umyte mięso wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Kiedy mięso jest już prawie miękkie dodajemy fasolę oraz pokrojone na kawałeczki składniki włoszczyzny. Do tych składników od razu dodajemy majeranek, liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko według własnego uznania oczywiście. Kiedy fasola będzie już wystarczająco miękka dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilkę gotujemy. Robimy zaklepkę ze śmietany połączonej z mąką. Tak przygotowaną zupę fasolową dekorujemy natką i podajemy ze świeżym chlebem. Zupa jest bardzo smaczna, zawsze dodawaliśmy ocet i trochę cukru, tym razem dodałem przecieru.. wyszła super.. Polecam..
  4. SMACZNEGO!!!
mięso warzywa obiad zupa ziemniaki fasola majeranek przecier pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze