Fasolka z marchewką

Doskonały dodatek do obiadu.

Dodany przez:

Fasolka z marchewką

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 średnie marchewki
  • sól do smaku
  • 1/2 dużej cebuli
  • olej do smażenia
  • 30 dkg fasolki szparagowej konserwowej
  • 2 szczypty mielonej kolendry
  • 2 łyżki masła roślinnego

Przygotowanie

  1. Obrane marchewki pokroić w krótkie, ok. 4-5 cm długości słupki. Przełożyć je do garnka, dodać do nich trochę soli. Marchewki zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane marchewki odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać trochę oleju i lekko zrumienić na nim cebulę. Fasolkę odsączyć i dodać razem z marchewką do cebuli. Dodać również masło roślinne i kolendrę. Wszystko wymieszać i smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Podawać jako dodatek do obiadu.
warzywa cebula fasolka szparagowa marchewka bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy