Fasolka z marchewką i groszkiem na ciepło

Alternatywa dla surówki - warzywa na ciepło. Pyszne i zdrowe

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 160 głosów)

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 50 dag fasoli szparagowej
  • 1/3 puszki groszku
  • ¼ słoiczka pomidorów suszonych + ¼ oleju z tychże pomidorów
  • ok. ¼ szklanki bułki tartej
  • cukier
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Warzywa umyć, marchewkę oskrobać, z fasolek odciąć końcówki, a dłuższe fasolki przekroić na pół. Marchewkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, to samo wykonać z fasolką. Gdy warzywa będą miękkie, odcedzić je i ostudzić. Ostudzoną marchewkę pokroić w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wylać olej z pomidorów, dalej wsypać fasolkę, marchewkę i groszek. Pomidory drobno pokroić i dodać do reszty składników. Wszystko lekko podgrzać, po czym posypać bułką tartą i zrumienić. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy