Fasolka Szparagowa

pyszna zarówno z bułką tartą jak i do sałatek

Dodany przez:

Fasolka Szparagowa

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • fasolka szparagowa dowolna ilość
  • ZALEWA:
  • 1 litr wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • zamiast kwasku można dodać ocet 2-3 łyżki

Przygotowanie

  1. Młodziutką fasolkę umyć, obciąć końcówki i zblanszować w osolonej wodzie, ok 5 minut od momentu wrzenia, osączyć i ułożyć w słoiki.
  2. Składniki zalewy zagotować, rozpuścić cukier i zalać fasolkę. Pasteryzować 40 minut

Wskazówki

Zobacz też: Fasolka szparagowa z masłem i ziołami

przetwory warzywa cukier fasolka ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze