Fasolka szparagowa z bułką tartą

pyszniutka zwłaszcza do schabowego:)

Dodany przez:

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Fasolka szparagowa
  • Masełko
  • Bułka tarta
  • Po 1 łyżeczce soli, cukru i masła

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i włókna.
  2. Zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru i masła.
  3. Na wrzątek wrzucić fasolkę i ugotować al. ‘ dente.
  4. Na patelni stopić masło sklarowane, dodać bułkę tartą, chwilę zamieszać i polać fasolkę.
  5. Gdy nie mam masła sklarowanego, wtedy najpierw rtumienię bułkę na suchej patelni, zestawiam z ognia i mieszając dodaję miękkie masło.
  6. W sezonie zimowym używam fasolki ze słoika, wówczas podgrzewam ją razem z zalewą, potem osączam i polewam masełkiem z bułką tartą
  7. Polecam tą fasolkę:
  8. http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przetwory/fasolka_szparagowa3

Wskazówki

Zobacz też: Zielona fasolka szparagowa z boczkiem

warzywa sałatka przekąska fasolka szparagowa masełko bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy