Fasolka szparagowa w pomidorach

Ocena:

4.5 (164)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 10 osób
Fasolka na dodatek do obiadu lub do zupy.

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 1,5 kg pomidorów
  • sól
  • cukier
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • odrobina chili

Fasolka szparagowa w pomidorach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolkę umyć i oczyścić, wrzucić w osolony wrzątek z dodatkiem cukru i gotować do miękkości.
  • Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki , rozgotować w małej ilości wody, przetrzeć lub zmiksować blenderem doprawić do smaku.
  • Włożyć fasolkę do słoików, zalać gorącym przecierem. Pasteryzować ok 20 min.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne