Fasolka szparagowa w pomidorach

Fasolka na dodatek do obiadu lub do zupy.

dodany przez: luna19 luna19

Przetwory

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 164 głosów)


Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 1,5 kg pomidorów
  • sól
  • cukier
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • odrobina chili

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w pomidorach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolkę umyć i oczyścić, wrzucić w osolony wrzątek z dodatkiem cukru i gotować do miękkości.
  • Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki , rozgotować w małej ilości wody, przetrzeć lub zmiksować blenderem doprawić do smaku.
  • Włożyć fasolkę do słoików, zalać gorącym przecierem. Pasteryzować ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy