Fasolka szparagowa w paprykowej szacie.

*****

Dodany przez:

Fasolka szparagowa w paprykowej szacie.

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 1 duża czerwona papryka
  • 8 ząbków czosnku
  • 6-8 oliwek zielonych
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz kolorowy, świeżo mielony
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek do smażenia

Przygotowanie

  1. Fasolkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Paprykę i oliwki kroimy w kosteczkę, czosnek w talarki - smażymy je na oliwie około 5-7 minut.
  3. Do usmażonych warzyw dodajemy odcedzoną fasolkę.
  4. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i podsmażamy jeszcze przez około 3-4 minuty.
  5. Doprawiamy do smaku.
  6. Na koniec posypujemy wszystko bułką tartą oraz parmezanem.
  7. Podajemy na gorąco.
  8. Inspiracja: własne wariacje na temat fasolki.
oliwki warzywa obiad przekąska kolacja fasolka szparagowa parmezan papryka czerwona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy