Fasolka po bretońsku

Pyszna fasolka w mocno pomidorowym sosie

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

Składniki

  • Biała fasola,( namoczona a w wodzie kilka godzin wcześniej.)
  • 2 pętka kiełbasy
  • 30 g boczku wędzonego
  • 2 Cebule
  • 600 g przecieru pomidorowego z cebulka
  • Sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Przygotowanie

  1. Namoczoną fasolkę odsączamy, gotujemy w wodzie ok.50 min, solimy w połowie gotowania
  2. Kiełbasę oraz boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, po chwili dodajemy posiekaną cebulkę, dusimy razem.
  3. Po ugotowaniu odsączamy fasolkę, dodajemy do niej mięso z cebulką, a następnie przecier pomidorowy oraz ok 1 l wody, mieszamy.
  4. Wszystko dusimy ok. 20 min, w miedzy czasie doprawiamy.
  5. Smacznego ;)
obiad kiełbasa fasola koncentrat
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze