fasolka do zamrożenia

smak lata w zimę

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • fasolka
  • płaskie sito
  • garnek

Przygotowanie

  1. fasolkę myjemy,obcinamy końcówki
  2. układamy na sicie i kładziemy na garnek z gotującą się wodą, przykrywamy szczelnie drugim garnkiem lub miską parujemy około 5 minut
  3. następnie fasolkę odkrywamy i wrzucamy do miski z zimną wodą
  4. układamy na papierowych ręcznikach i osączamy z wody
  5. kiedy przeschnie i ostygnie wkładamy do woreczków i zamrażamy.
  6. w zimę przypomnienie troszkę lata.
przetwory warzywa obiad sałatka przekąska wegetariańska dla dzieci fasolka mrożonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze