fasolka do zamrożenia

smak lata w zimę

SałatkiPrzetworyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Składniki:

  • fasolka
  • płaskie sito
  • garnek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • fasolkę myjemy,obcinamy końcówki
  • układamy na sicie i kładziemy na garnek z gotującą się wodą, przykrywamy szczelnie drugim garnkiem lub miską parujemy około 5 minut
  • następnie fasolkę odkrywamy i wrzucamy do miski z zimną wodą
  • układamy na papierowych ręcznikach i osączamy z wody
  • kiedy przeschnie i ostygnie wkładamy do woreczków i zamrażamy.
  • w zimę przypomnienie troszkę lata.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy