Farsze do jajek.

Na Wilelkanoc lub inne okazje.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
98 kcal
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 farsz zielony:
  • 2 łyżki tłustego twarogu
  • 2 łyzki roztartego miąższu awokado
  • 1 łyzka soku z cytry1 łyżeczka szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • 2 farsz różowy:
  • 1 łyzka przecieru pomidorowego
  • sól
  • 2 łyzki chudego twarogu
  • chili
  • 3 farsz z rokpolem:
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 2 zółtka
  • 3 dag rokpolu (plaster)

Przygotowanie

  1. 1.Jajka gotujemy na twardo,studzimy w zimnej wodzie,obieramy ze skorupek,przekrawamy na pół,wyjmujemy zółtka.2. Składniki do poszcególnych farszów ucieramy na jednolite masy,dodając po 2 zółtka.Połówki białek układamy na półmisku i szprycą wyciskamy na każda rozetkę z farszu.
jajka przekąska żółtka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze