Farsz mięsny do pierogów

Dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Pierogi

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.56 z 161 głosów)

Składniki:

  • mięso z rosołu ( u mnie 50 dag wołowiny i 1 udko z kurczaka)
  • 2 marchewki z rosołu
  • mały kawałek żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso zmielić razem z marchewką. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy