Farsz do zapiekanek

Farsz do zapiekanek

Zapiekanki

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 181 głosów)

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 150 g żółtego sera
  • 150 g salami lub innej wędliny
  • 100 g papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziołowych ziarenek smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy