Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy

Dziś obiad robił małżonek a oto jego radosna twórczosc :)

Sosydania z makaronem

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 167 głosów)

Składniki:

  • 500 g mielonego wp-woł.
  • 1 cebula do kuleczek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, przyprawy
  • bułka tarta
  • jajko
  • 1 cebula do sosu
  • 2 ząbki czosnku
  • śmietana do sosów creme freiche
  • pieczarki
  • ser
  • sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, przyprawy (niestety nie powiedzial jakie)
  • olej
  • makaron Makaron Farfalle Bicolore

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z mielonego, bułki, cebuli, czosnku, jajka, przypraw zrobił kuleczki, obotczył w bułce usmażył na oleju.
  • Makaron ugotował al dente.
  • Na oliwie przesmażył drobno pokrojona cebulke i czosnek, pieczarki drobno starte, doprawił do smaku, dodał śmietane, starty ser (troche) zeby troszke zagęscic sos. Sos był pysznie smietanowo-kremowy. Dodal do tego kuleczki i makaron.
  • Danie proste ale pyszne. Sos cudnie obkleił i makaron i kuleczki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy