Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy

Dziś obiad robił małżonek a oto jego radosna twórczosc :)

Dodany przez:

Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 500 g mielonego wp-woł.
  • 1 cebula do kuleczek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, przyprawy
  • bułka tarta
  • jajko
  • 1 cebula do sosu
  • 2 ząbki czosnku
  • śmietana do sosów creme freiche
  • pieczarki
  • ser
  • sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, przyprawy (niestety nie powiedzial jakie)
  • olej
  • makaron Makaron Farfalle Bicolore

Przygotowanie

  1. Z mielonego, bułki, cebuli, czosnku, jajka, przypraw zrobił kuleczki, obotczył w bułce usmażył na oleju.
  2. Makaron ugotował al dente.
  3. Na oliwie przesmażył drobno pokrojona cebulke i czosnek, pieczarki drobno starte, doprawił do smaku, dodał śmietane, starty ser (troche) zeby troszke zagęscic sos. Sos był pysznie smietanowo-kremowy. Dodal do tego kuleczki i makaron.
  4. Danie proste ale pyszne. Sos cudnie obkleił i makaron i kuleczki.
makaron obiad sos pieczarki farfalle śmietanowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy