Ekspresowe ciasto czekoladowe

Ciacho to coś między Brownie a murzynkiem. Jest wilgotne ale nie ciężkie, a przepis prosty.

ciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
10 min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 187 głosów)

Składniki:

  • Wymieszać na sucho:
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2,5 szklanki mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • Wymieszać na mokro:
  • 2 szklanki maślanki
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Ponadto:
  • 250g masła – roztopić
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Gdy mokra mieszanka urośnie dodać: suchą mieszankę, ostudzony tłuszcz i jajka – wymieszać i piec do suchego patyka w 170`C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Polać czekoladą / polewą.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy