DŻEM Z PAPIERÓWEK

dżem wykorzystuję do deserów na zimno

Dodany przez:

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.75 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 kg jabłek papierówek
  • 2 żelfixy 3:1
  • Sok z 1 cytryny
  • 70 dag cukru

Przygotowanie

  1. 2 kg jabłek papierówek, obrać ze skórki i odrzucić gniazda nasienne.
  2. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i sokiem z 1 cytryny, rozgotować.
  3. Utłuć tłuczkiem lub zblendować i wsypać 2 żelfiksy 3:1
  4. Mieszając zagotować.
  5. Wsypać 70 dag cukru i mieszając gotować jeszcze kilkanascie minut.
  6. Przełożyć do słoików . Ja jeszcze pasteryzowałam 5 minut
przetwory Dżem sok z cytryny jabłka papierówki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze