DŻEM Z PAPIERÓWEK

dżem wykorzystuję do deserów na zimno

Przetworydżemy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 180 głosów)

Składniki:

  • 2 kg jabłek papierówek
  • 2 żelfixy 3:1
  • Sok z 1 cytryny
  • 70 dag cukru

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 2 kg jabłek papierówek, obrać ze skórki i odrzucić gniazda nasienne.
  • Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i sokiem z 1 cytryny, rozgotować.
  • Utłuć tłuczkiem lub zblendować i wsypać 2 żelfiksy 3:1
  • Mieszając zagotować.
  • Wsypać 70 dag cukru i mieszając gotować jeszcze kilkanascie minut.
  • Przełożyć do słoików . Ja jeszcze pasteryzowałam 5 minut

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy