dżem jeżynowo-śliwkowy

szybki ,smaczny dżem.

Dodany przez:

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1kg.jeżyn
  • 1 kg śliwek węgierek
  • 0,5 kg.cukru

Przygotowanie

  1. oplukane jezyny podgotowac aby puscily sok i troche zmiekly.Następnie jezyny przetrzeć przez sitko aby pozbyc sie pestek.śliwki opłukac i usunąc pestki oraz obsmażyc aż zgęstnieja.przetarte jeżyny połączyc ze śliwkami dodac cukier i wymieszać .zagotowac,goracy dzem nakładac do sloika .

Wskazówki

Zobacz też przepis na: Dżem z czarnej porzeczki z jeżyną

przetwory naleśniki cukier jeżyny śliwki węgierki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze