dżem jeżynowo-śliwkowy

szybki ,smaczny dżem.

PrzetworyNaleśniki

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1kg.jeżyn
  • 1 kg śliwek węgierek
  • 0,5 kg.cukru

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • oplukane jezyny podgotowac aby puscily sok i troche zmiekly.Następnie jezyny przetrzeć przez sitko aby pozbyc sie pestek.śliwki opłukac i usunąc pestki oraz obsmażyc aż zgęstnieja.przetarte jeżyny połączyc ze śliwkami dodac cukier i wymieszać .zagotowac,goracy dzem nakładac do sloika .

Porady

Zobacz też przepis na: Dżem z czarnej porzeczki z jeżyną

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: