Dżem jagodowy

Pyszny dżem pełen witaminy C.

Dodany przez:

Dżem jagodowy

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 70 dag jagód
  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • cukier żelujący 3:1
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Przygotowanie

  1. Jagody przebrać, umyć. Porzeczki umyć, usunąć szypułki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący i cukier waniliowy. Wymieszać, gotować minutę. Zebrać pianę.
  2. Dżem nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki postawić do góry dnem.
przetwory Dżem dżem jagodowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy