Dżem jagodowy

Pyszny dżem pełen witaminy C.

Przetworydżemy

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.6 z 146 głosów)

Składniki:

  • 70 dag jagód
  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • cukier żelujący 3:1
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jagody przebrać, umyć. Porzeczki umyć, usunąć szypułki. Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier żelujący i cukier waniliowy. Wymieszać, gotować minutę. Zebrać pianę.
  • Dżem nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki postawić do góry dnem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy