Dyniowe podkówki z pieca

Dyniowe podkówki z pieca

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 141 głosów)

Składniki:

  • 90 dag dyni
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 10 dag parmezanu
  • 5 dag orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Przepis na - Dyniowe podkówki z pieca
  • Dynię dzielimy na większe części, a po usunięciu pestek obieramy i kroimy na poręczne kawałki jednakowej wielkości. Podsmażamy je na maśle z obu stron, oprószamy solą i pieprzem. Układamy na natłuszczonej blasze. Posypujemy oberwanymi z gałązek igiełkami rozmarynu. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180°C. Parmezan ścieramy na tarce. Orzechy rozdrabniamy. Posypujemy nimi kawałki dyni i pieczemy jeszcze przez 5 min. Zamiast orzechów możemy użyć pokrojonego w kostkę smażonego boczku.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy