Dyniowe muffinki

Na Halloween jak znalazl

DeserymuffinkiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Ocena:

(średnia 4.45 z 149 głosów)

Składniki:

  • 250 g dyni ( najlepiej Hokkaido)
  • 150 g maki orkiszowej
  • 100 g maki pszennej
  • 1 paczka proszku do pieczenia
  • 2 srednie jaja + srednie zoltko
  • 100 g miekkiego masla
  • 100 g cukru
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • szczypta sproszkowanego imbiru
  • 100 ml soku pomaranczowego
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 12 foremek papirowych na muffinki i blacha na muffinki
  • cukier puder do posypania

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zaczynamy od nagrzania piekarnika do temp. 190 St. C.
  • Dynie trzemy na tarce na najgrubszych oczkach.
  • Jaja ubijamy z cukrem, dodajemy maslo, sok pomaranczowy, jogurt i kolejne, wszystkie suche skladniki. Miksujemy az skladniki sie polacza- nie za dlugo , nastepnie dodajemy dynie- mieszamy.
  • Ciasto przekladamy do formy.Pieczemy ca 25 minut.
  • Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
  • Smacznego...
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy