Dyniowe kuleczki w korzennej zalewie

Przetwory z dyni. wspaniały dodatek do obiadu

Dodany przez:

Dyniowe kuleczki w korzennej zalewie

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • dynia ok 1,5 kg
  • pokrojona w kuleczki
  • 1 szkl cukru
  • 2 szkl wody
  • pół szk octu
  • goździki
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

  1. Dynię włożyć do słoików. Przygotować zalewę. Gotować wodę z cukrem i goździkami oraz cynamonem i octem ok 10 min.
  2. Zalać zalewą dyniowe kulki. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok 40 min.
dynia przetwory warzywa cukier ocet goździki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze