2) W moździeżu rozdrabniamy ziarna kolędry i ostre papryczki,
3) Sporządzamy marynatę z sosu sojowego, oleju sezamowego, wina ryżowego, kolendry, ostrej papryczki i ziaren sezamu,
4) Marynujemy mięso przez 4 godziny,
5) Myjemy dynię, usuwamy pestki i kroimy w kostkę (razem ze skórką),
6) Na patelni na oliwie podsmażamy mięso wyjęte z marynaty. Przekładamy do miseczki,
7) Następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojoną dynię i resztę marynaty. Całość smażymy 5 minut,
8) Dodajemy bulion i podsmażone mięso,
9) Po 30 minutach, w miseczce mieszamy parę łyżek gorącego sosu z mąką kukurydzianą. Następnie dodajemy do potrawy i energiczne mieszając gotujemy przez 1-2 minuty,
Komentarze