Duszona wątróbka z cebulką

Smaczna i pełna żelaza wątróbka

dania mięsnewątróbka

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.31 z 170 głosów)

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • duża cebula
  • 3 łyżki oleju
  • jarzynka, pieprz ziołowy do smaku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wątróbkę umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić, posmażyć na oleju. Dodać wątróbkę, przyprawy i obsmażyć ją z cebulką. Podlać 1/3 szkanki wody i dusić ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy