drozdzowka_z_makiem_i_serem

Drożdzówka z makiem i serem

Ocena:

4.45 (181)

  • 3 godz. 0 min.
Drożdzówka wyszła rewelacyjna każdy ja zrobi

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
  • drożdże 10 deko
  • cukier 1 szklanka
  • 3/4 szklanki oleju
  • mleko 1 szklanka
  • mąka 5 szklanek
  • twaróg mielony 450 gram
  • mak mielony gotowy z puszki
  • olejek migdałowy
  • rodzynki 100 gram
  • morele suszone 100 gram

Drożdzówka z makiem i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1-5jaj całych rozbełtać należy ze szczyptą soli 2-Teraz należy rozkruszyć drożdże na te jajka 3-Teraz posypujemy cukrem 1 szklanką 4-Olejejem polewamy cukier 5- Bierzemy szklankę mleka i polewamy na cukier 6-Na koniec posypujemy mąką 5 szklankami 7- Odstawiamy teraz na 3 godziny i przykrywamy ściereczką 8 - Po 3 godzinach wymieszać ciasto 9- Przekładamy do formy dużej do ciasta 10-Mak należy zmieszać z twarogiem dodajemy rodzynki i morele 11- Masę przekładamy na ciasto drożdżowe i widelcem robimy esy floresy razem z ciastem Wkładamy do pieca na godzinę pieczemy w 160 stopniach po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne