Drożdżówka z automatu

drożdżówka na śniadanie, podwieczorek i kolację

Dodany przez:

Ciasta drożdżowe

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 250 ml ciepłego mleka
  • 15 g drożdży
  • 1 jajko
  • olejek waniliowy
  • 5 łyżeczek cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • rodzynki

Przygotowanie

  1. Wlać do blaszki z automatu mleko, wkruszyć do niego drobno drożdże, wlać roztrzepane jajko, olejek waniliowy. Wsypać cukier i mąkę.
  2. Włączyć program pieczenia „krótki” (ok. 2 godzin), wybrać pierwszy poziom zrumienienia skórki.
  3. Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego (po wstępnym wymieszaniu ciasta) wrzucić garść rodzynek.
  4. Pól godziny przed końcem pieczenia można posmarować lekko wierzch drożdżówki roztopionym masłem.
  5. Doskonale smakuje z masłem i dżemem lub powidłami.
Śniadanie kolacja deser wegetariańska dla dzieci drożdżówka automat do chleba
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze