Drobiowa pieczeń

Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 1 godzina 15 minut
Porcja: 240 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
240 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 196 głosów)

Składniki:

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • mała i duża cebula
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • 20 dag chudego wędzonego boczku w plastrach
  • 4 łyżki masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • rozmaryn, sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Drobiowa pieczeń - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dużą cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Bułkę tartą zalać śmietaną, odstawić. Fasolkę szparagową oczyścić.
  • Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą, namoczoną bułką, jajkami oraz rozmarynem, solą i pieprzem.
  • Formę wyłożyć plastrami boczku, włożyć połowę masy mięsnej. Ułożyć fasolkę szparagową, przykryć resztą mięsa, docisnąć. Piec 1 godzinę 15 minut w temp. 200°C.
  • Marchewki obrać, blanszować 5 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, pokroić w kostkę wraz z obraną małą cebulą. Warzywa smażyć kilka minut na reszcie masła i podawać do gotowej pieczeni.

Kalorie: 240

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy